Giresun'dan Bir Yıldız Doğuyor

Kısa sürede sosyal medyada yayınlanan klibiyle ilgiyi üzerinde toplayan Alucralı hemşerimiz Ayşe Karaçam Giresun'da sanat camiasına büyük ses getirdi.

Giresun'dan Bir Yıldız Doğuyor
Giresun'dan Bir Yıldız Doğuyor
Haber albümü için resme tıklayın

Alucra'lı Karakız... Ayşe Karaçam

Bu Sene De Giresuna Gidelim mi Yar adlı yöresel türkü klibi 24 saatte sosyal medyada izlenim ve paylaşım rekoru kıran Alucralı eğitimci hemşerimiz Ayşe Karaçam ile müzik hayatını ve çalışmaları hakkında görüştük.

Giresun'un Halk Ozan'larından Alucra damadı olan Adem Güney namı değer Ozan Gezgini'nin eserini seslendirerek biranda tüm dikkatleri üzerine çeken Ayşe Karaçam, kitap bastırmak için gittiği yapımcı arkadaşına kendisini bambaşka fikirlerle geri çekirerek müzik alanındaki kariyerine farklı bir yol çizmiş oldu.

2 üniversite mezunu, eğitimci, Espiye ilçesinde öğretmenlik yapan aynı zamanda Hukuk Fakültesi 3.sınıf öğrencisi olan Ayşe Karaçam'ın ilginç müzik yaşamını kendisinden dinledik.

"Şirin Alucramızın Boyluca köyünde doğdum büyüdüm. Eğitim hayatı için köyümden ayrılınca köyümü ve orada bıraktığım hayallerimi hiç unutmadım. İkinci üniversitem olan Eğitim Fakültesini bitirdikten Giresun'un çeşitli ilçelerinde öğretmenlik yapmaya başladım. İkinci ailem olarak kabul ettiğim Giresun Musiki Cemiyeti Halk Müziği topluluğunda 15 yıldır görev yapmaktayım. Şuanda bu kadar kısa sürede bir başarı varsa bu mensubu olduğum cemiyetin sayesindedir, bu konuda musiki cemiyetine şükranlarımı sunarım.

Kitap Bastırmaya Gitti, Klibi Yayınlandı

Köyde doğup büyüdüğüm için doğaya, insana, eğitime ve edebiyata olan merakımı şiir ile taçlandırdım. 3000 tane şiirim var. Bu şiirlerimi toplayıp kitap bastırmaya karar vermiştim. Yapımcı ve aynı zamanda iyi bir yazar olan Murat Akyol ile kitap hakkında konuşurken, "Sesin çok güzel kitaptan önce sana bir klip çekelim" fikri ile karşılaşınca önce şaşırıp sonra klip çekimi için karar verdim.

Alucra damadı olan Ozan Gezgini (Adem Güney) ağabeyimizin büyük desteği ile bu klibi yayınladık. Çok kısa sürede 1 milyonun üzerinde izlenince görev yaptığım köylerde, okullarda, kısaca çevremdeki herkesden çok olumlu tepkiler aldım. Özellikle Şebinkarahisar'ın öğretmen olarak görev yaptığım köylerindeki muhtarlardan köy ahalisine kadar herkes büyük bir ilgi gösterdi, herkese bu ilgi için teşekkür ederim.

Ekin Festivali Hayalim Var

Belediye, Vakıf, Kaymakamlığının organize ettiği Alucra Ekin Festivali 3 yıldır çeşitli nedenlerle yapılamıyor. Temennim inşallah 2017 yılında yapılır. Sibel Can Alucra'ya Festivale geldiğinde gönlümde hep "bir gün bu festivalde bende sahne alacağım" geçiyordu. İnşallah 2017 yılında yapılırsa bir Alucra aşığı, Alucra sevdalısı olarak bende hemşerilerimle birlikte olmaktan gurur duyarım.

İkinci Klip Alucra'da Çekilecek

Bu Sene De Giresuna Gidelim mi Yar adlı klip sonrası gelen yoğun olumlu tepkiler sonrası ikinci parçamızın klibi için ata ocağımız Alucra'da klip çekmeye karar verdik. Allah nasip ederse bu çalışmalarımız hızla devam etmekte.

Yurt Dışında İlk Sahne

15 yıllık bir sahne ve müzik tecrübemiz var. Giresun Musiki Cemiyeti Halk Müziği topluluğu benim için çok çok önemli bir kurum, bir yuva. Çektiğimiz klip sonrası gelen talep üzerine 10 Aralık 2016 tarihinde Almanya'da Down Sendromlu çocuklar yararına verilecek konserde yer alacağım. Böylelikle yurt dışında ilk programımı da gerçekleştirmiş oluyorum.

Bu güzel söyleşi için beni tüm hemşerilerimle buluşturan Alucramızın sesi olan Alucrahaber'e çok teşekkür ederim. Tüm hemşerilerime en kalbi saygı ve sevgilerimi iletiyorum.

07 Eki 2016 - 08:01 - Kültür & Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.